ZAMÓW TELEFONICZNIE: +48 536 231 764
Poniedziałek - Piątek w godzinach 10:00 do 14:00
Soplówka Jeżowata w kroplach 60 ml - Lion's Mane
Solve LabsSoplówka jeżowata, czyli grzyb Lion’s Mane to istny hit w suplementacji
SOPLÓWKA JEŻOWATA (LION'S MANE) W KROPLACH 60ML
Soplówka jeżowata, czyli grzyb Lion’s Mane to istny hit w suplementacji
- 30 dni suplementacji
- Owocniki grzybów
- Ekstrakt 15:1 > 20% beta glukanów 1,3/1,6
- Butelka zawiera ekstrakt z 90 000 mg grzyba
- Bez alkoholu - odparowany po procesie ekstrakcji
- Szkło Miron chorniące przed UV
Ekstrakt Lion’s mane w płynie
Jakość ekstraktu Lion’s Mane w tym produkcie definiuje podwójna ekstrakcja, najpierw z użyciem gorącej wody, następnie z alkoholem. Dzięki temu z owocnika grzyba wyciągane są wszystkie znaczące substancje, które w nim naturalnie występują.
Alkohol jednak nie trafia do gotowego produktu, jest jedynie rozpuszczalnikiem na etapie ekstrakcji. W buteleczce z ochronnego fioletowego szkła, która trafia w Twoje ręce, nie ma ani kropli alkoholu, a jedynie filtrowana źródlana woda oraz dodatek owoców jąrzabu pospolitego, który chroni ekstrakt.
Jak stosować ekstrakt Lion’s Mane?
Dodawanie ekstraktu Lion’s Mane do kawy przybrało wymiar wręcz kultowego zwyczaju wśród osób pracujących umysłowo. Nie ma jednak przeszkód, by dodawać płyn Lion’s Mane Mushroom do herbaty, kakao, soku, jogurtu lub smoothie.
Wszędzie tam, gdzie Ci wygodnie. Standardowe użycie płynu Lion’s Mane Mushroom polega na wlaniu zawartości pipety do szklanki wody i wypiciu jej. Popularną alternatywą jest aplikacja płynu na kilkanaście sekund pod język i popicie wodą.
Jedna porcja to 2 ML (2 pipety) ekstraktu na dobę.
Składniki:
Źródlana woda wielokrotnie filtrowana, ekstrakt z owocników soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus (Bull; Fr.) Pers.) 15:1, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (naturalny), ekstrakt z owocu jarzębu pospolitego.
Przechowywanie ekstraktu
Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce.
Nasz ekstrakt w przeciwieństwie do pozostałych produktów na rynku nie posiada alkoholu jako konserwantu. Dzięki temu nie dostarczamy zbędnych procentów przyjmując grzyby, oraz zapewniamy łagodniejszą formę podania. W celu ustabilizowania ekstraktu i zabezpieczenia go przed rozwojem mikroorganizmów użyliśmy naturalnego kwasu cytrynowego oraz ekstraktu z owoców jarząbu pospolitego.
Całość zamknęliśmy w biofotoniczym szkle Miron, które pozwala na dłużej zachować właściwości ekstraktu w środku.