ZAMÓW TELEFONICZNIE: +48 536 231 764
Poniedziałek - Piątek w godzinach 10:00 do 15:00
- Home
-
Kategorie
Zdrowie i witalność
- Antyoksydanty
- Cholesterol
- Cukrzyca
- Detoks i oczyszczanie
- Dla Wegan
- Grzyby
- Jelita i trawienie
- Libido i potencja
- Medycyna Naturalna
- Mocny sen
- Ochrona stawów
- Odporność
- Pamięć i koncentracja
- Probiotyki
- Prostata
- Przeciwzapalne
- Regeneracja wątroby
- Serce i układ krążenia
- Stres i adaptogeny
- Tarczyca
- Układ nerwowy
- Wzrok
- Włosy, skóra i paznokcie
- Łysienie
-
Zdrowie i witalność
- Witaminy i minerały
- Libido i potencja
- Peptydy
- Adaptogeny
- Grzyby
- Zestawy
- Producenci
- Kontakt
Omułek Zielonowargowy 120 kap.
YangoOmułek zielonowargowy (Perna canaliculus) jest skorupiakiem, występującym w wodach Nowej Zelandii. Wyróżnia się zielonym paskiem wzdłuż krawędzi muszli. Omułek znajduje zastosowanie w tradycyjnym zielarstwie, a także jako współczesny suplement diety.
Cenne glikozaminoglikany
Za właściwości omułka w dużej mierze odpowiadają zawarte w nim glikozaminoglikany, które należą do polisacharydów. Są to cząsteczki węglowodanów złożone z długich łańcuchów mniejszych monosacharydów (cukrów prostych), połączonych wiązaniami glikozydowymi. Glikozaminoglikany stanowią elementy strukturalne organizmów żywych i pełnią rolę związków biologicznie aktywnych, odpowiedzialnych za rozmaite reakcje.
Preparat z omułka zielonowargowego standaryzowany jest na zawartość glikozaminoglikanów, których zawartość w dziennej dawce wynosi 32,4 mg.
Bezpieczna liofilizacja
Małża jest liofilizowana, co świadczy o zachowaniu wysokiej jakości produktu, bez ryzyka utlenienia lub aktywności niepożądanych mikroorganizmów. Liofilizacja to proces który polega na usuwaniu wody z zamrożonego surowca poprzez bezpośrednie przejście lodu w stan pary wodnej.
- | 32,4 mg GAG w dawce dziennej |
- | Proces liofilizacji gwarantuje wysoką jakość |
- | Surowiec pozyskiwany z Nowej Zelandii |
- | Bez dodatków i wypełniaczy |
- | Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka |
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 4 kapsułki |
Liofilizowana nowozenlandzka małża zielona | 270 mg | 1080 mg |
w tym glikozaminoglikany (3%) | 8,1 mg | 32,4 mg |
Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: Liofilizowana nowozenlandzka małża zielona (Perna Canaliculus) Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Liofilizacja to proces który polega na usuwaniu wody z zamrożonego surowca poprzez bezpośrednie przejście lodu w stan pary wodnej. Otrzymany materiał charakteryzuje się wysoką jakością, ponieważ warunki technologiczne procesu minimalizują ryzyko wystąpienia reakcji niepożądanych m.in. spowodowanych aktywnością mikroorganizmów lub utlenieniem.
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.