ZAMÓW TELEFONICZNIE: +48 536 231 764
Poniedziałek - Piątek w godzinach 10:00 do 15:00
- Home
-
Kategorie
Zdrowie i witalność
- Antyoksydanty
- Cholesterol
- Cukrzyca
- Detoks i oczyszczanie
- Dla Wegan
- Grzyby
- Jelita i trawienie
- Libido i potencja
- Medycyna Naturalna
- Mocny sen
- Ochrona stawów
- Odporność
- Pamięć i koncentracja
- Probiotyki
- Prostata
- Przeciwzapalne
- Regeneracja wątroby
- Serce i układ krążenia
- Stres i adaptogeny
- Tarczyca
- Układ nerwowy
- Wzrok
- Włosy, skóra i paznokcie
- Łysienie
-
Zdrowie i witalność
- Witaminy i minerały
- Libido i potencja
- Peptydy
- Adaptogeny
- Grzyby
- Zestawy
- Producenci
- Kontakt
Laktoferyna Forte 650mg 120 kap.
PurelineLaktoferyna Forte 650mg 60 kap. x 2
Laktoferyna to wielofunkcyjne białko należące do grupy transferyn – nośników pierwiastków śladowych we krwi (miedź, żelazo, cynk). Występuje naturalnie w organizmie człowieka. Zawarta jest w niewielkich ilościach we wszystkich płynach ustrojowych (np. ślinie, łzach) i stanowi element odporności wrodzonej.
Główną rolą laktoferyny jest transport żelaza w organizmie. Jest to jedna z najskuteczniejszych substancji biologicznie czynnych zawartych w siarze, niszczy błony niektórych mikroorganizmów. Wiąże ze sobą jony żelaza, co spowalnia wzrost i rozmnażanie się patogennych mikroorganizmów w organizmie. Żelazo występuje w żywności roślinnej w postaci soli żelaza (Fe3+), w żywności zwierzęcej w postaci soli żelaza (Fe2+). Obie formy żelaza wchłaniają się w jelicie cienkim bardzo trudno i długo. Spośród tych form nasz organizm może wchłonąć jedynie 3% żelaza roślinnego i 25% żelaza zwierzęcego zawartego w pożywieniu. Żelazo związane z laktoferyną szybciej przechodzi przez komórki nabłonka przewodu pokarmowego i w większych ilościach dociera do krwi.
Hemoglobina składa się z dwóch części, mianowicie hemu (związek porfiryny i żelaza) i globiny białkowej. Powstaje w niedojrzałych czerwonych krwinkach w szpiku kostnym. Do jej powstania potrzebna jest wystarczająca ilość żelaza i enzymów. Hemoglobina, wchodząca w skład czerwonych krwinek, jest czerwonym barwnikiem pełniącym w organizmie bardzo ważną rolę, polegającym na wiązaniu tlenu i dwutlenku węgla oraz transporcie ich po organizmie. Czerwone krwinki wraz z tlenem przemieszczają się z płuc do komórek i w odwrotną stronę z komórek do płuc wraz z dwutlenkiem węgla. Następnie jest wydychany z ciała.
Składniki aktywne |
Zawartość w 1 kapsułce |
Zawartość w 2 kapsułkach |
*RWS |
---|---|---|---|
Laktoferyna - w tym: 90% LFS Inulina |
100 mg
90 mg 540 mg |
200 mg
180 mg 1080 mg |
-
- - |
Składniki: |
Laktoferyna, inulina, otoczka kapsułki: żelatyna |
Zalecane spożycie: |
Spożywać 2 kapsułki dziennie. |
Postać: |
Kapsułki |
Zawartość opakowania: |
60 kapsułek |
Masa netto |
39 g |
Warunki przechowywania: |
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią. |
Ostrzeżenia: |
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Stosowanie produktu jest przeciwwskazane w przypadku nadwrażliwości, uczulenia na składniki produktu. Suplement diety nie powinien być spożywany przez dzieci. Kobiety w ciąży i karmiące przed zastosowaniem suplementu diety, powinny zgłosić się do lekarza. |
Najlepiej spożyć przed końcem: |
Data minimalnej trwałości i numer partii produkcyjnej znajduje się na spodzie opakowania |